در این پست پیرامون بحث جوشانده ها به شناخت افزودنی های فضای باز و نقش کلیدی اسانسها و مواد افزودنی معطر و جذب کننده درافزایش راندمان صید میپردازم.

دوستان ماهیگیر حتما" به تاثیر اسانسها و مواد معطر و نقش مکملشون در افزایش راندمان صید به خوبی واقفند!طبق تحقیقات انجام شده و روش آزمون و خطا امروزه ذائقه اکثر ماهی ها شناخته شده تر از گذشته است و این تجربه به شما کمک میکنه تا بدونین واسه صید هرگونه ماهی از چه نوع مواد افزودنی و اسانسی بهره بگیرین!

قبل از هر چیز باید به چند نکته اساسی در مورد ترکیب مواد جوشانده ها اشاره کنم اولین نکته استفاده از تخم مرغ در ترکیب خمیر جوشانده هاست،تخم مرغ علاوه بر استحکام مواد پایه خمیرتون عطر و طعم خوبی به جوشانده هاتون میبخشه و بخصوص زرده تخم مرغ هم چربی نسبی مورد نظرمون و هم رنگ مورد نیازمون رو تا حدی تامین میکنه!پس تخم مرغ رو حتما" به مواد پایه تون در تمامی جوشانده ها اضافه کنین!

نکته دوم میکس کردن صحیح مواد و تهیه خمیر مناسب قبل از مرحله جوشاندنه،سعی کنین خمیر رو اونقدر خوب وز بدین که مواد به دستتون نچسبه و خمیر یک دست و بدون ترک خوردکی تهیه کنین، اگه دیدین خمیرتون ترک میخوره از کمی روغن مایع سویا یا کره استفاده کنین تا از ترک خوردن مواد جلوگیری کنه!

نکته سوم رعایت درصد و اندازه  بکار گیری دقیق مواد پایه و سایر افزودنی هاست ،دقت کنین در مورد استفاده از مواد افزودنی و معطر به مواد پایه ،زیاده روی نکنین چون جواب عکس میده!فرمول جوشانده ها رو همیشه در نظر بگیرین و از حد استاندارد ترکیب مواد ،خارج نشین!

نکته آخر توجه به ترکیب مواد بر اساس نوع ماهی مورد صیده که باید توجه کنین که ذائقه ماهی ها با هم فرق داره و هیچوقت مثلا"تغذیه ماهی کپور با سوف یا قزل آلا یکسان نیست شاید در چند مورد مثلا" تغذیه از حشرات و لاروهای زیر آبی مشترکاتی داشته  باشند ولی در کل سیستم تغذیه متفاوتی دارن! که بر این اساس باید برای هر نوع ماهی اسانس و مواد افزودنی مخصوص همون ماهی رو بکار بگیرین!

من به ترکیب مواد افزودنی و نوع اسانس در فضای باز جوشانده ها در 3 ماهی پر طرفدار اشاره میکنم:

1.ماهی کپور:

مواد پایه اصلی:آرد گندم،آرد ذرت،آرد سمولینا،آرد سویا،آرد برنج

مواد فضای باز:تخم مرغ ،پودر بیسکویت ،شیرخشک،کشک ،کره،روغن سویا،، پودر سیر، پودر ماهی ، پودر میگو، شکلات ،نمک،شکر،زرد چوبه ،رنگهای خوراکی.

اسانسها:اسانس آماده کپور،اسانس جو تخمیر شده، اسانس ذرت تخمیر شده،ملاس،وانیل مایع،شربت ب کمپلکس

(دوستان توجه داشته باشند که انتخاب مواد بستگی به سلیقه خودتون و عواملی داره که در پستهای قبلی بهشون اشاره کردم!ولی طبق تحقیقات و تجربه ماهیگیران حرفه ای من بیشتر مواد و ترکیبات مرسوم ورایج بکار رفته در دنیا رو در این پست منعکس کردم!)

اما ترکیب ایده آل:آرد گندم 400گرم،آرد ذرت200گرم،آرد سویا100 گرم،تخم مرغ 1عدد،شیر خشک 30گرم،پودر سیر 10گرم،نمک 2گرم، شکر2گرم ،رنگ خوراکی 1گرم،اسانس کپور 2سی سی.



2.ماهی اسبله:

مواد پایه اصلی:آرد گندم،آرد ذرت

مواد فضای باز:تخم مرغ،پودر خون،سوسیس ، پودر سیر،پنیر یا کشک،پودر ژله توت فرنگی،پودر ماهی ، پودر میگو،رنگهای خوراکی

اسانسها:اسانس آماده اسبله،خون مرغ،ماست ترشیده

ترکیب ایده آل:آرد گندم 400گرم،آرد ذرت400گرم،تخم مرغ 1 عدد، پودر خون40گرم،پنیر فاسد100گرم،پودر ژله توت فرنگی 10 گرم،پودر میگو 25گرم،اسانس اسبله 4سی سی.



ماهی آمور:

مواد پایه اصلی:آرد ذرت،آرد گندم ،آرد سویا

مواد فضای باز:تخم مرغ، پودر گشنیز خشک شده، پودر یونجه خشک شده، پودر سیر،پودر میگو ، پودر ماهی،رنگهای خوراکی

اسانسها:در ماهی آمور به علت بهتر مشخص شدن عطر پودر یونجه و گشنیز از اسانس استفاده نکنین!!!

 ترکیب ایده آل:آرد ذرت400گرم،آرد گندم 200گرم،تخم مرغ 1 عدد، پودر یونجه خشک شده 50 گرم،پودر گشنیز خشک شده50 گرم،پودر سیر 5گرم.


موضوعات مرتبط: اسانسها ، طرز تهیه جوشانده ها(طعمه بویله) ، مقالات آموزشی

تاريخ : دوشنبه بیست و پنجم اردیبهشت 1391 | 3:22 بعد از ظهر | نویسنده : مسعود |

 در این پست به در خواست دوستان عزیزم روش صحیح تهیه و صید ماهی با بویله ها یا همان خمیرهای جوشانده شده رو بطور مختصر توضیح میدم امیدوارم مورد استفاده قرار بگیره.

 در کشور های اروپایی و به خصوص بریتانیا که مهد صید حرفه ای ماهی کپوره جوشانده ها  به عنوان طعمه های مرسوم در صید کپور ماهیان مورد استفاده قرار میگیرن و ترکیب و نوع مواد تشکیل دهندش به محیط صید و شخص ماهیگیر بستگی داره! دوستان عزیز با من تماس میگیرن که چرا ماهیگیران اروپایی با جوشانده میتونن ماهی صید کنن ولی توی کشور خودمون این سیستم جواب نمیده! جواب این سوال بر میگرده به محیط صیدمون و رفتار ماهی های بومی اون منطقه،وقتی شما فیلم ماهیگیری یک ماهیگیر حرفه ای رو در یک دریاچه زیبا در انگلیس یا آلمان یا هر کشور اروپایی دیگه ای رو می بینین توجه داشته باشین که ماهی های اون دریاچه سالهاست با مواد پایه جوشانده مورد نظر مورد تغذیه قرار گرفتن و طعمه پاشی مداوم جوشانده ها قبل از ماهیگیری توسط ماهیگیران به مرور و طی سالها ماهی های بومی اون دریاچه رو به تغذیه از جوشانده ها ترغیب کرده و طعمه جوشانده در اکثر تالابها و دریاچه های این کشور ها جا افتاده!پس وقتی شما واسه صید ماهی کپور به سد یا تالابی مراجعه می کنین مهمترین قضیه شناخت قبلی ترکیبات طعمه مورد نظرتون توسط ماهی های ساکن اون محیطه! تنها راحل طعمه پاشی متداوم و با برنامه است که لزوما"زمان بره و حاصل تلاش یک ماهیگیر صبور و حرفه ایه!

گام بعدی شناخت ترکیبات تشکیل دهنده ی جوشانده هاست !من در پستهای قبلی طرز تهیه و مواد تشکیل دهنده ی جوشانده هارو مفصلا" توضیح دادم ولی مختصرا" توضیح میدم، جوشانده ها از دوقسمت مواد پایه و قسمت فضای باز تشکیل شده ،مواد پایه شامل: آرد غلات بخصوص آرد گندم ،آرد سمولینا،آرد ذرت و آرد سویاست.فضای باز شامل:تخم مرغ،پودر میگو و ماهی،پودر سیر،شکلات،اسانسها ، رنگهای خوراکی و...است.

قطر وسایز جوشاندها به وزن ماهی مورد صیدتون بستگی داره و عموما" برای ماهی کپور قطر 1 تا 2 سانتیمتر مناسبه،جوشانده ها رو نباید بیش از 2 دقیقه بجوشانید و همچنین نباید تایم جوشاندن جوشانده هاتون کمتر از 20 ثانیه باشه!

بعد از اینکه جوشانده ها رو از آب جوش خارج کردین درون یک حوله تمیز قرار بدین تا آبش رو سریع جذب کنه بعد بذارین 6 ساعت به دور از نور خورشید در یک جای خنک تا کمی خشک بشن اکثر دوستان در این مرحله به مشکل بر میخورن ! یا اونقدر میذارن جوشانده ها بمونن که در نتیجه بکلی آبشون رو از دست داده و خشک میشن و در نهایت ترک میخورن یا قبل از خشک شدن نسبی اقدام به بسته بندی میکنن که کیفیت جوشانده ها کاهش پیدا کرده و سریع کپک میزنن!!!همین که کمی رطوبت در حد10درصدباقی بمونه کافیه، بعد به دقت جوشانده هارو درون کیسه نایلونی قرار بدین هواش رو تخلیه کرده و تا روز ماهیگیری در فریزر نگهدارین (دوستان توجه کنین در فریزر نه یخچال!).

روز ماهیگیری توجه داشته باشین که  هنگام طعمه پاشی از گلوله های مواد تشکیل دهنده جوشاندها و تعدادی جوشانده در سایز طعمه تون اطراف ریسه هدف استفاده کنین تا ماهی ها هنگام تغذیه از مواد طعمه پاشی شده احساس دوگانگی با طعمه اصلی بهشون دست نده!

حالا شاید سوال پیش بیاد که چرا ما از جوشانده باید برای صید کپور استفاده کنیم مگه طعمه های دیگه مشکلی دارن مثل کرم خاکی ،خمیر یا حشرات و غیره....جواب اینه که بله اگه می خواین کپور بالای 2 کیلو صید کنین این سیستم و طعمه بهترین گزینه است به دلایل زیر:

1.قطر جوشانده های در حدی است که ماهی های کوچکتر قادر به بلعیدن و تخریب طعمه نیستن! ولی برای مثال کرم خاکی روی قلاب مورد حمله ی هر سایز ماهی قرار میگیره و به ندرت و شانسی ماهی های بزرگ فرصت میکنن ماهی های کوچکتر رو کنار بزنن و طعمه رو به دست بیارن!

2.دوام و ماندگاری جوشانده ها چه موقع پرتاب و چه زیر آب به مراتب بیشتر از سایر طعمه هاست!

3.به علت تناسب جوشانده ها با مواد طعمه پاشی شده برای ماهی های مورد تغذیه از این مواد، جوشاندها جذابتر از سایر طعمه ها به نظر خواهد رسید!

4.در جوشانده ها فرد ماهیگیر قادر خواهد بود از اسانسهای متنوعی جهت جذب ماهی های بزرگتر که با تجربه تر هم هستن بهره بگیره!

5. دلیل آخر سیستم برتریه که راندمان صید ماهی رو افزایش میده! و اون فقط و فقط به علت فرم قرار گرفتن جوشانده ها روی قلاب که باعث میشه قلاب در فاصله مناسب از طعمه و آزادانه قرار بگیره که من این موضوع رو در پست های اینده مفصلا" براتون آنالیز خواهم کرد!

دوستان حرف واسه گفتن زیاده و خارج از حوصله شماست! انواع جوشانده ها برای ماهی های مختلف و نوع و طرز تهیه اسانسها بمونه برای پستهای بعدی ! اگه سوالی توی ذهنتون مطرح شد در قسمت نظرات این پست درج کنین.                             

                                                                   موفق باشین............مسعود تقی پور


موضوعات مرتبط: طرز تهیه جوشانده ها(طعمه بویله) ، مقالات آموزشی

تاريخ : شنبه بیست و سوم اردیبهشت 1391 | 6:47 بعد از ظهر | نویسنده : مسعود |


 

در کشورهای اروپایی صید کپور به مراتب سختر از کشور ماست چون در کشورهایی که سیستم بگیر و رها کن را ترویج داده اند ماهیان کپور پس از هر بار صید و رها سازی به مرور با تجربه تر میشن و بالطبع گرفتنشون هم سختر میشه و ماهیگیران مجبورند برای جلب توجه ماهی های بزرگ و با تجربه طعمه هایی با جذابیت بیشتر تهیه کنند! ولی در کشور ما ماهی نگون بختی که صید میشه تجربه اول تجربه آخرشه وفرصت دیگه ای پیدا نمیکنه تا با تجربه تر بشه! پس خیالتون راحت با مواد زیر میتونین جوشانده مورد نظرتونو تهیه کنید و صید خوبی داشته باشید ، اما یادتون نره که جوشانده ها بیشتر برای دریاچه ها و سد هایی با جریان ملایم مناسبند ودر رودخانه های خروشان مناسب نیستند!در آخر از دوستان عزیز ماهیگیر خواهش میکنم اگه احساس کردین نسل ماهی در منطقه ای که صیدش کردین در خطره از خوردنش صرف نظر کنید و به لذت عکس گرفتن اکتفا کنید !

طرز تهیه جوشانده مخصوص ماهی کپور:


مواد لازم

1.آرد گندم            یک پیمانه پیمانه

2..آرد سویا            نیم پیمانه

3.آرد ذرت              نیم پیمانه

4.نمک وشکر        یک قاشق غذاخوری

5.پودر سیر           دو  قاشق غذاخوری

6.اسانس کپور       پنج قطره

7.رنگ خوراکی       به میزان نیاز



مواد فوق را توسط میکسر به خوبی مخلوط کرده،سپس به اندازه کافی به آن آب اضافه میکنیم تا جایی که خمیر به خوبی جا بیفتد

سپس خمیر فوق را گلوله گلوله کرده و به مدت 40 ثانیه در آب جوش میجوشانیم،سپس میگذاریم تا جوشانده امان خشک شود،درون نایلون قرار داده و هوای آن را خارج میکنیم و تا روز ماهیگیری آنها را در فریزر نگهداری میکنیم


امیدوارم مورد استفاده قرار بگیرد

                                                                                 ارادتمند شما  مسعود تقی پور


موضوعات مرتبط: مطالب اختصاصی ماهی کپور ، طرز تهیه جوشانده ها(طعمه بویله) ، مقالات آموزشی

تاريخ : دوشنبه سی ام آبان 1390 | 1:4 قبل از ظهر | نویسنده : مسعود |
.: Weblog Themes By VatanSkin :.